DOCfeed

News Item

Dit is je kans! Maak jij die korte docu?

Dit is je kans! Maak jij de korte documentaire die wij vertonen op ons festival editie 2018?

DOCfeed biedt acht nieuwe filmmakers de kans van hun leven door ze vijf maanden te begeleiden bij het maken van een documentaire. Wees erbij en schrijf je in!

Met het educatieprogramma DOCedu geeft DOCfeed (jonge) filmmakers de kans om onder begeleiding van professionals te werken en kennis en ervaring op te doen. Het programma bestaat uit lezingen, workshops, masterclasses en filmscreenings met nagesprek van ervaren documentairemakers als Hester Overmars, Marc Schmidt en Ton van Zantvoort.

Je gaat aan de slag met een onderwerp uit de geschiedenis van Brabant. DOCfeed vertoont de documentaires tijdens het DOCfeed filmfestival 2018 en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven neemt de documentaires op in hun collectie. Daarnaast maakt een van de documentaires kans op een uitzending op Omroep Brabant.

Wie gaan je helpen?

Hester Overmars gaat de groep begeleiden gedurende het gehele traject, geeft een masterclass Scenario & Script Schrijven en zal het gesprek leiden na de filmvertoning ‘Borssele en de Centrale’. Overmars won met haar korte documentaire ‘Verboden Vlucht’ een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival 2015.

Daarnaast geeft befaamd filmmaker Ton van Zantvoort van NEWTONFilm een workshop over montage én  documentairemaker en filmdocent Marc Schmidt geeft een workshop over succesvol pitchen.

Wat, waar, wanneer en hoe dan?

Het gehele traject van DOCedu bestaat uit tien bijeenkomsten op donderdagavond (19:00 – 22:00), van 21 september 2017 tot en met 6 februari 2018. Eenmalige inschrijfkosten zijn 75 euro per deelnemer. Je werkt met je eigen (of geleende of gehuurde) filmapparatuur.

Ben jíj een (net afgestudeerde) filmstudent of amateurfilmmaker, heb je affiniteit met documentaires en ben je beschikbaar gedurende het gehele traject dan horen we graag van jou!

Aanmelden kan vóór 1 september door een mail te sturen met motivatie naar: lobke@docfeed.nl Voor vragen kun je contact opnemen met Lobke Latten 06 47 640 849.

DOCedu is een samenwerking tussen DOCfeed, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, Omroep Brabant en beroepsopleiding Sint Lucas te Eindhoven.

27 Jul

DOCfeed filmprojector

Jonge documakers gezocht